Amina Ahmrioui op het hoogste treetje
Amina Ahmrioui op het hoogste treetje Foto: Amber Koeman

Amina Ahmrioui Nederlands Kampioen turnen

Algemeen

WEESP - De 13-jarige Amina Ahmrioui uit Weesp mag zich Nederlands kampioene noemen. Op de nationale kampioenschappen in Alkmaar turnde zij zich op het toestel brug naar een knappe eerste plaats in haar categorie Jeugd 2e divisie.

Amina plaatste zich met deze prestatie voor de Ahoy Cup, een evenement tijdens het NK eredivisie turnen dat op 24 juni in Rotterdam wordt gehouden, ‘een kleine-meisjesdroom’, volgens haar trotse trainster Amber Koeman: ‘shinen in het grote sportpaleis met de echte turntop’.

Teamgenote Mirte Warmerdam (14), 1e jaars juniorendivisie, kon op haar toestel tussen de meer ervaren turnsters haar eigen verwachtingen niet helemaal waarmaken maar wist op haar eerste NK toch een plaatsing voor Rotterdam in de wacht slepen, wat in de keiharde competitie van de turnsport een geweldige prestatie mag heten.

De bovenbouw-turnsters van vereniging WVGV beleven sowieso een druk en succesvol seizoen, vorig weekend werden Amina en Mirte samen met hun ploeggenoten Femke Keesman en Tata Dieuwke Muurling uit Soest met minimale verschillen ten opzichte van de andere teams vijfde van Nederland op het NK voor teams in Nijmegen.

Amina Ahmrioui en Mirte Warmerdam. Foto: Amber Koeman

Nederlands Kampioene. Foto Amber Koeman

Zie voor turnen in Weesp de website van WVGV.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant