Overal in de wijk Hogewey struikel je over het onkruid.
Overal in de wijk Hogewey struikel je over het onkruid. Foto: D. Lenior
Ingezonden

Brieven van lezers over openbaar groen

Algemeen

WEESP/DRIEMOND - Lezers uit Weesp en Driemond maken zich druk over het openbaar groen. Het betreft zowel gebrek aan onderhoud als Groot Onderhoud, maar in beide gevallen is openbaar groen het kind van de rekening.

Onkruid - Weesp

Zou u eens aandacht willen schenken aan het vergroenen van Weesp? Dit bedoel ik negatief. Ik woon in de wijk Hogewey, en als u ziet wat een onkruid daar groeit. Overal, maar voornamelijk ook tussen de straattegels. Tussen flat ‘Sinnigveld’ en achter flat K ligt een speelplaats te verloederen. Het lijkt wel een aso-wijk te worden. Ik heb zeker de afgelopen maanden al 9x een klacht ingediend bij Openbare Werken. En ik niet alleen, maar medebewoners doen dat ook. Ook zijn er veel te weinig en te kleine afvalbakken zodat veel afval op het gras terecht komt.

Met vriendelijke groet,

Mevr. D. Lenior


Mevrouw Lenior ergert zich aan het vele onkruid in de wijk.

Over groen gesproken - Driemond

Het groenbeleid van de gemeente Amsterdam kreeg in 2018 de titel ‘Meer en beter groen’. Volgens een telling, uitgevoerd door bewoners, stonden er in Driemond in 2018 voor aanvang van het Groot Onderhoud, 321 bomen.
Nu, halverwege het Groot Onderhoud, staan er nog 176. Tussenstand: min 154.

Daarbij is geen rekening gehouden met bomen met een zeer minimale stamomtrek die geplant zijn ter vervanging van gekapte, grote, volwassen bomen en die nu in zeer slechte staat verkeren of dood zijn omdat ze in de zomer aangeplant zijn. Dus: Minder en slechter groen....

L. Sleutel

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant