Het opgeknapte deel van de Anton Geesinkstraat.
Het opgeknapte deel van de Anton Geesinkstraat. Foto: Gemeente Amsterdam.

Vergroen de buurt

Buurt & Wijk

WEESP - Bewoners met groene vingers kunnen gebruikmaken van de regeling Groen in de Buurt. Drie projecten zijn inmiddels uitgevoerd. Deze zijn te vinden aan de Anton Geesinkstraat, de Landscronerlaan en de Thom Posthumahof. 

De bewoners hebben het stuk groen zelf ingericht en verzorgen dit samen met de buurt. Groen is goed voor mens en dier, en helpt tegen hitte en wateroverlast.

Groene buurten

Aan de Anton Geesinkstraat aan een doodlopend stuk weg lag een verwilderd stukje groen. Bewoners kwamen op het idee om dit op te knappen. Samen met een ontwerper van de gemeente hebben zij een ontwerp gemaakt. Er staan nieuwe planten en een meerstammige heester. 

Ook de Landscronerlaan is weer een stukje groener geworden. Er stonden eentonige planten in deze groenstroken. Bewoners wilden graag wat meer variatie. Inmiddels ziet het er een stuk aantrekkelijker uit, zowel voor de bewoners als voor de vlinders en bijen. Een derde groep bewoners maakte gebruik van Groen in de Buurt om een bestaand stukje groen aan het Thom Posthumahof te laten uitbreiden. De tegels zijn weggehaald en de vrijgekomen ruimte staat nu vol met planten.

Tekst gaat verder na de afbeelding.


De Anton Geesinkstraat is nu opgeknapt. - Foto: Gemeente Amsterdam

Aanvraag doen

Lijkt het je leuk om samen met een groep buren een stuk groen te beheren? Doe een aanvraag op de pagina samen groen in de buurt beheren. Op deze webpagina lees je wat het beheer van groen in jouw wijk betekent voor jezelf en de gemeente. Liever aansluiten bij een bestaand project? Op de website van Buurtgroen020 vind je allerlei groenprojecten en kunt je je aanmelden om mee te doen met de activiteiten.

Heb je een vraag over dit bericht of wil je hulp bij het invullen van de aanvraag? Dan kun je een mail sturen naar: groenindebuurtweesp@amsterdam.nl of bellen met projectleider Marcella den Otter op (06) 8193 0221

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant