Afbeelding

Ontdek de wereld van varkenshaas recepten met Beimer

Nieuws van bedrijven

Bij Beimer zijn we gepassioneerd over het leveren van topkwaliteit vlees aan fijnproevers overal. Varkenshaas, bekend als het meest malse deel van het varken, biedt een veelzijdigheid die het geschikt maakt voor een breed scala aan gerechten. Bij Beimer begrijpen we dat elke maaltijd een ervaring moet zijn. Daarom delen we graag twee van onze favoriete recepten die niet alleen heerlijk zijn maar ook gemakkelijk thuis te bereiden.

Varkenshaas uit de oven

Varkenshaas uit de oven is een klassiek gerecht dat altijd indruk maakt, of het nu een doordeweekse avond is of een speciale gelegenheid. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden om alles perfect te roosteren. Neem twee stukken varkenshaas en zorg dat ze klaar zijn om gekruid te worden met peper, zout en een laagje Dijonmosterd. Dit zorgt niet alleen voor smaak, maar helpt ook de sappen te bewaren terwijl het vlees in de oven gaart.

Het kruidenmengsel dat we bij Beimer gebruiken, bestaat uit olijfolie gemengd met fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden en grof zeezout. Dit mengsel verdeel je gelijkmatig over de gemarineerde varkenshaas. Het roosteren duurt ongeveer 30 tot 40 minuten, afhankelijk van je voorkeur voor de gaarheid van het vlees. Een tip van Beimer: laat het vlees na het roosteren even rusten voordat je het aansnijdt, om de sappen goed door het vlees te laten trekken.

Varkenshaas met honing-knoflooksaus

Een recept dat de zoete en hartige tonen perfect combineert, is de varkenshaas met honing-knoflooksaus. Deze bereiding begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Voor de rub combineer je knoflook zout, knoflook peper, uienpoeder, chilipoeder, en fijngehakte verse tijm en rozemarijn. Wrijf de varkenshaas goed in met dit mengsel voor een diepe smaak.

Braad de varkenshaas kort aan in een hete pan met wat boter om alle kanten mooi goudbruin te krijgen. Dit verzegelt de smaken en geeft een mooie textuur. Overbrengen naar de oven voor een roostertijd van ongeveer 20 minuten zorgt voor een perfect gare varkenshaas.

Terwijl de varkenshaas in de oven staat, bereid je de honing-knoflooksaus. Meng hiervoor honing, bruine suiker, fijngehakte knoflook, lichte sojasaus en sinaasappelsap in een pan en breng dit aan de kook. Een slurry van maïzena en water wordt toegevoegd om de saus te verdikken. Na het roosteren wordt de varkenshaas rijkelijk bedekt met deze saus en nog drie minuten onder de grill geplaatst om de saus te laten karamelliseren.

Waarom kiezen voor Beimer?

Bij Beimer streven we ernaar om niet alleen de beste kwaliteit vlees te leveren, maar ook om onze klanten te inspireren met heerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten. Onze varkenshaas is zorgvuldig geselecteerd en voorbereid volgens strenge kwaliteitsnormen, wat resulteert in een mals en smaakvol eindproduct. Of je nu een beginnende kok bent of een ervaren chef, onze recepten zijn ontworpen om te imponeren en te genieten.

Klaar om te koken?

Ben je geïnspireerd om deze heerlijke recepten zelf te proberen? Bezoek onze website of onze winkel om je varkenshaas te halen en begin met koken! Bij Beimer is elke maaltijd een kans om iets bijzonders te creëren. Laat je culinaire reis beginnen met de kwaliteit en de smaak van Beimer meat. Ontdek meer recepten, tips voor de bereiding en alles wat je nodig hebt om van je volgende maaltijd een succes te maken. Eet smakelijk!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant