(vlnr) Sascha Kieft, Jinte van Bommel, Eefje Schuilenburg, Neeya Karoum en Laura Bosma.
(vlnr) Sascha Kieft, Jinte van Bommel, Eefje Schuilenburg, Neeya Karoum en Laura Bosma. Foto: Aangeleverd

WVGV naar districtfinale

Sport

WEESP - Afgelopen weekend turnde het supplement E-team van turnvereniging WVGV de derde teamwedstrijd. De turnsters van het team hebben, volgens trainster Amber Koeman, tijdens de wedstrijd echt teamwork laten zien. 

Op het eerste toestel, de balk, viel Fenne Kersten tijdens de warming up en liep een enkelblessure op. Ze moest daarvoor worden behandeld in het ziekenhuis. De schrik zat er daardoor goed in en haar teamgenoten hadden moeite om dit van zich af te zetten. 

De oefening op de balk verliep dan ook niet zoals gewenst. Op de andere drie toestellen, vloer, sprong en brug, ging het alweer veel beter en daarmee behaalden zij prachtige scores! Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk konden ze de zilveren medaille meenemen. Eefje Schuilenburg was de beste van deze wedstrijd en ontving een gouden medaille. 

Of dit voldoende was om bij de beste vier van 20 teams te eindigen was de vraag, maar ‘s avonds kwam het verlossende woord en over twee weken mogen de meisjes de teamfinale turnen. Daarbij hebben de meeste ook individueel de districtfinale gehaald én zijn er verschillende toestelfinales behaald. Deze finales zijn op 9 en 10 maart.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant