De persoon is van de spoorbrug gehaald.
De persoon is van de spoorbrug gehaald. Foto: Riz Jongerius
Update

Veel hulpdiensten bij spoorbrug over Amsterdam-Rijnkanaal: persoon stond op de bogen

112

WEESP - Op de bogen van de spoorbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Weesp en Diemen stond aan het begin van de avond een persoon. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. Dit was tussen 17.30 en 18.00.

Van en naar Weesp reden er geen treinen door de persoon op de spoorbrug. Ook het scheepvaartverkeer was stilgelegd. “Het betreft een vrouw en iedereen doet zijn uiterste best om haar van de bogen af te krijgen, maar er is nog geen zicht op hoelang de situatie gaat duren”, aldus de woordvoerder van de politie Midden Nederland, die de regie had in deze situatie.

Naast de normale brandweereenheid en overige hulpdiensten zoals politie, ProRail en rijkswaterstaat, kwam ook het hoogte reddingsteam van de brandweer naar de locatie. Dit team is gespecialiseerd om reddingen uit te voeren op bijzondere hoogtes. Samen met leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) werd een plan van aanpak gemaakt om de persoon van de brug te halen.

Het is uiteindelijk gelukt om de vrouw van de bogen van de spoorbrug af te krijgen. Ook het treinverkeer werd weer hervat. Vanaf 19.00 reden de treinen weer normaal.


Foto: Aangeleverd

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant