Logo weespernieuws.nl

Wethouder Jean van der Hoeven over actuele zaken in het wekelijkse B en W gesprek

vr 11 mei 2012, 18:00

   Beluister hier het fragment

In het programma Lokaal Centraal op Radio Weesp hoort u elke werkdag het laatste nieuws. Beluister hier de interviews nog eens terug. Zie ook www.radioweesp.nl

Agenda

4Arts 2014
4Arts 2014
tot maandag 21 april
Vier vrienden houden gedurende het paasweekend een gezamenlijke expositie in de synagoge. Te zien zijn de tikografieën van Ludek Tikovsky, sculpturen van Giel Clijsters, keramiek van Edith van Eijden-Calis en schilderijen van Simone Stawicki. De openingstijden: 18 april 14.00 - 17.00 uur, 19 april 11.00 - 17.00 uur, 20 april 11.00 - 17.00 en 21 april 11.00 - 17.00 uur.

Muziek: Open Window
Muziek: Open Window
Open Window is een afwisselend programma vol met Griekse traditionals. Makis Seviloglou brengt melancholische en meeslepende, maar ook swingende en vrolijke nummers. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Bloembollenfestijn
Bloembollenfestijn
tot maandag 21 april
In de Theetuin op de Ossenmarkt vindt het jaarlijkse bloembollenfestijn plaats. Bezoekers kunnen de modeltuin bezichtigen en rondwandelen over het oude bastion. Het theehuis met terras is geopend en er is een kleine markt met bijzondere bollen en planten, tuincadeautjes en regionale producten.Dagelijks van 10 t/m 17.00 uur.

Paasfeest Don Bosco
Paasfeest Don Bosco
Don Bosco viert op Goede Vrijdag het jaarlijkse paasfeest. Alle kinderen zijn welkom om paaseitjes te komen zoeken. De speeltuin gaat om 13.30 uur open. Toegang niet-leden € 2,00 / leden gratis.

Spoken Word
Spoken Word
Poëzieavond in Theaterpand Weesp. Wie zelf ook gedichten, proza of rap wil voordragen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@zone1380.nl. Publiek is welkom. Een stoel reserveren kan door een mail te sturen naar publiek@zone1380.nl. Entree €5,-. Aanvang: 20.30 uur.

Passieconcert
Passieconcert
In de Van Houtenkerk wordt een Passieconcert gegeven. Hieraan werken mee: Vocaal Ensemble Leeuwenbergh, dirigent Roel Vogel, Strijkkwartet Leeuwenbergh, sopraan Susanne van Neerbos en alt Ellis Dijkstra. Op het programma: Stabat Mater, Giovanni Battista Pergolesi, Salve Regina, Allessandro Scarlatti. Aanvang: 16.00 uur / € 12,50. Kaartverkoop voor aanvang aan de zaal

Kunst in de kerk
Kunst in de kerk
tot maandag 21 april
Stadsherstel en Stichting Beeldende Kunst Weesp houden een kunstweekend in de van Houtenkerk. De kerk is open voor publiek en in het pand is werk van lokale kunstenaars te bezichtigen. Dit keer exposeren Maritza Marbus, Adrie Fontijn en Dennis Koek. Op alle drie de dagen vanaf 11.00 uur / gratis entree.

Paasei-speurtocht
Paasei-speurtocht
Jonge speurneuzen worden uitgedaagd mee te doen aan de paasei-speurtocht van Bakkerij Cor Mühl. De paashaas verstopt maar liefst 200 eieren in het oude stadscentrum van Weesp. Van 9.00 tot 14.00 uur zijn alle kinderen tot en met 12 jaar welkom om naar de eieren te komen zoeken. Elk kind mag maximaal vijf eieren mee naar huis nemen. Ieder paasei bevat een bon, die ingeleverd kan worden bij de bakker. Onder de deelnemers worden vijf grote chocolade paashazen verloot.

Auke Kok
Auke Kok
De bekende schrijver Auke Kok komt naar Weesp. Zaterdag 19 april geeft hij een lezing in de BoekenArk. Hij komt daar vertellen over zijn nieuwste boek, 'De eenzaamste vrouw van Amsterdam', een bundeling van zijn beste columns uit Het Parool. Na afloop van de lezing kunnen Weespers Kok ontmoeten en signeert hij boeken. Aanvang: 16.00 uur.

Kindermiddag Fortenseizoen
Kindermiddag Fortenseizoen
Het fortenseizoen in Weesp wordt dit jaar geopend met een spectaculaire kindermiddag. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hun eigen theaterstuk ‘Het geheim van het Torenfort’ maken en opvoeren. Onder begeleiding van professionals werken vde kinderen van 14.00 tot 17.00 uur aan het scenario, dans, muziek en decor. Aan het eind van de middag wordt stuk opgevoerd. Vooraf aanmelden via nismissen@gmail.com. Op de dag zelf om 14.00 uur binnenlopen mag ook. Deelname kost tien euro per kind.

Meer agenda

Radio Weesp

   Hannie te Grotenhuis, adviseur op het gebied van samenwerking, organisatievraagstukken en veranderprocessen over het rapport over de toekomst van de Gooi & Vechtstreek 16/4

   Laura van Groeningen van NUON over de winst van Weesp bij wedstrijd Engste Fietstunnel 16/4

Komende gasten

Herman Tuning (GroenLinks) over zijn wethouderskandidatuur in Weesp donderdag

VVD-fractievoorzitter Alexander Bruch over het nieuwste rapport over de toekomst van de regio en Weesp donderdag

Lida Mühl over de paasei-speurtocht van bakkerij Mühl zaterdag in Weesp donderdag

Meer in het archief