Logo weespernieuws.nl
Dossier: Gemeentefusie

VVD Muiden wil groene polder

De Muidense VVD gaat volgende week vrijdag tijdens de hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de fusie alles op alles zetten om de Bloemendalerpolder bij de gemeente Muiden te houden. Minister Donner stuurt aan op een fusie tussen Muiden, Naarden en Bussum (de G3-variant). Weesp blijft zelfstandig en moet als compensatie de grond in de Bloemendalerpolder krijgen. “Als je de polder niet wil verzieken dan moet je hem bij Muiden laten”, aldus VVD-fractievoorzitter Erik Pieter Vlaanderen dinsdag op Radio Weesp.

Volgens Vlaanderen behoort de polder tot de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Die groene buffer loopt van de Afsluitdijk tot aan de Biesbosch. Daarom is het volgens hem meer dan belangrijk dat de polder groen blijft. “Weesp mag op hun eigen kwart van de polder bouwen wat ze willen, maar aan de kant van Muiden moet het groen blijven.”

“Dit is een krachtmeting tussen Muiden en minister Donner, we gaan kijken wie er sterker is. Ik denk dat de Tweede Kamer uiteindelijk gaat kiezen voor de natuur. Dan gaat de bebouwing niet door en blijft de polder groen”, aldus Vlaanderen. 

Agenda

Samen zingen
Samen zingen
Wie van zingen houdt, kan komen meezingen in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. De muzikale begeleiding is in handen van twee accordeonisten. Van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

Computertypen
Computertypen
Het is mogelijk om bij Instituut Weesp nog voor de zomervakantie het diploma Computertypen te halen. Vooral voor leerlingen van groep 7/8 is dit handig, omdat op steeds meer middelbare scholen met computers, laptops en/of Ipads wordt gewerkt. De lessen worden gegeven in Fort Ossenmarkt. Inschrijven via 0294-416648.

Bingo
Bingo
Het wijkoverleg Aetsveld houdt donderdag 17 april een gezellige bingo op in bar Olympus bij sporthal Aetsveld. Aanvang: 20.00 uur. Voor halen en brengen kunt u bellen met 410362.

La Grande Bellezza
La Grande Bellezza
In de City draait de film La Grande Bellezza. Stralend middelpunt is Jep Gambardella, zelfverklaard koning van de Romeinse high society en socialite extraordinaire. Hij is vastgelopen in z'n eigen ideeën en hang naar vermaak en verzuipt zich in de decadentie van de eeuwige stad. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-. Vanwege de verwachte belangstelling draait deze film maandag 21 april nog een keer.

4Arts 2014
4Arts 2014
tot maandag 21 april
Vier vrienden houden gedurende het paasweekend een gezamenlijke expositie in de synagoge. Te zien zijn de tikografieën van Ludek Tikovsky, sculpturen van Giel Clijsters, keramiek van Edith van Eijden-Calis en schilderijen van Simone Stawicki. De openingstijden: 18 april 14.00 - 17.00 uur, 19 april 11.00 - 17.00 uur, 20 april 11.00 - 17.00 en 21 april 11.00 - 17.00 uur.

Muziek: Open Window
Muziek: Open Window
Open Window is een afwisselend programma vol met Griekse traditionals. Makis Seviloglou brengt melancholische en meeslepende, maar ook swingende en vrolijke nummers. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Bloembollenfestijn
Bloembollenfestijn
tot maandag 21 april
In de Theetuin op de Ossenmarkt vindt het jaarlijkse bloembollenfestijn plaats. Bezoekers kunnen de modeltuin bezichtigen en rondwandelen over het oude bastion. Het theehuis met terras is geopend en er is een kleine markt met bijzondere bollen en planten, tuincadeautjes en regionale producten.Dagelijks van 10 t/m 17.00 uur.

Paasfeest Don Bosco
Paasfeest Don Bosco
Don Bosco viert op Goede Vrijdag het jaarlijkse paasfeest. Alle kinderen zijn welkom om paaseitjes te komen zoeken. De speeltuin gaat om 13.30 uur open. Toegang niet-leden € 2,00 / leden gratis.

Spoken Word
Spoken Word
Poëzieavond in Theaterpand Weesp. Wie zelf ook gedichten, proza of rap wil voordragen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@zone1380.nl. Publiek kan mailen naar publiek@zone1380.nl. Entree €5,-. Aanvang: 20.30 uur.

Meer agenda

Radio Weesp

   Emmie de Graaff van het Rode Kruis over de verhuizing, en het uitreiken van de EHBO-diploma's 14/4

Komende gasten

Britt Edelenbosch en Aukje Zuidema over het begin van het fortenseizoen en de Nismissen van fort Ossenmarkt dinsdag

Gerard Tijssen van de katholieke parochie over het vertrek uit de Laurentiuskerk dinsdag

Meer in het archief

Nieuwste reacties

Weesp stijgt op Misdaadmeter AD

En dat in een tijd ,dat mensen al geen aangiftes meer doen,omdat ze weten dat je bij de politie afgedaan word met mutaties.Ook als je zegt dat je al 20 jaar gevolgd bedreigd word en je moedeloos word van de vernielingen.Niks aan de hand hoor,u bent niet goed ga maar naar de psygoloog,en ja weer 15 auto,s met 1 koplamp uit,die je zeggen,dat je lampje maar uit moet gaan.Tot overmaat krijg je dan ook nog eenbrief dat niemand van de politie je nog zal helpen.In dit land kun je zomaar 20 jaar bekeken worden,en je sociale leven afgepakt worden.Een moordenaar krijgt 10 jaar,ik had al 20.jaar gevangenisstraf.Kan iemand me zeggen wat men bij de politie niet wil vertellen.Politie Weesp,ik wil graag aangifte doen van bedreiging ,stalking,,vrijheidsberoving enz.Kan dat,of worden mijn echtgenoot en ik dan weer voor idioot versleten ? Jan van Rijn 4 uren geleden

Weer een top project van onze afdeling in Weesp! De Gooische Muziekschool 5 uren geleden

Weer een top project van onze afdeling in Weesp! Coen Schimmel 5 uren geleden

Het lijkt mij erg fijn om smorgens met mijn zoontje van 5 door de tunnel naar de bushalte te kunnen lopen, zonder condooms, drugsresten, drankflessen, blikjes, poep en andere narigheid tegen te komen..... Monique Masselink-Johansen 12 uren geleden

er was voor de verkiezingen toch een parkeerprobleem in het centrum? wat verkiezingen toch met problemen kunnen doen. gelukkig ik ben weer gerustgesteld en om het probleem niet groter te maken ga ik weer rustig mijn boodschappen in Muiden halen. daar kan ik mijn auto zonder betalen parkeren en is er geen fietser die ik met mijn parkeerplaats in de weg sta. Gerard Ypma 14 uren geleden