Afbeelding

Politie vindt drugs en wapens in restaurant

Algemeen

Restaurant Plaka aan de Hoogstraat in Weesp is vrijdagmiddag op last van de burgemeester gesloten. De politie vond tijdens een doorzoeking een onbekende hoeveelheid vermoedelijke drugs en een aantal verboden wapens.

De eigenaren, beiden woonachtig in Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van handel in drugs. Het wijkteam van de politie startte zes weken geleden een onderzoek nadat er informatie was binnengekomen. Dit leidde vrijdag tot de doorzoeking van het pand. Het onderzoek loopt nog.

De politie heeft het de afgelopen tijd druk met drugs in Weesp. Donderdagmiddag werd er nog een wietplantage ontruimd in een woning aan de Sleutelsteeg. Ook daar was een uitgebreid onderzoek aan vooraf gegaan. Daarbij werd een 47-jarige vrouw uit 's-Graveland aangehouden.  De week daarvoor werden een grote wietdrogerij en een aantal kwekerijen ontruimd op het industrieterrein Noord. De drugs die daar gevonden werd, bleek een straatwaarde te hebben van meer dan 200.000 euro. Ook daar werd een aanhouding verricht. Of de zaken iets met elkaar te maken hebben, is niet bekend.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant