Donderdag waren de protestborden te zien in de raadszaal
Donderdag waren de protestborden te zien in de raadszaal

Hoop voor de Kreatieve Groep

Algemeen

WEESP - Het ziet ernaar uit dat de gemeenteraad de Kreatieve Groep Weesp tegemoetkomt. Het college wil de subsidiekraan dichtdraaien, maar de raad gaf donderdag aan liever te gaan voor een middenweg. Maandag valt het definitieve besluit.

B en W stellen voor de subsidie verspreid over een paar jaar terug te schroeven van 14.000 naar 0 euro. Dat vindt de KGW niet eerlijk. De subsidie moet volgens de club worden gezien als een compensatie voor de hoge huurkosten. Dat is ooit zo met de gemeente afgesproken.  De groep trok namelijk eind jaren tachtig op verzoek van de gemeente in het dure fort. Veel fracties waren niet van deze regeling op de hoogte. Daarom willen ze de KGW volgend jaar met 4900 euro korten en het daarbij laten. Als dit doorgaat, kan de Kreatieve Groep blijven bestaan.

Er zaten donderdag veel bezorgde leden van de KGW in de raadszaal. Omdat de begrotingsbehandeling veel tijd in beslag nam, moest de vergadering worden geschorst eer er over het voorstel kon worden gestemd. Om de KGW toch alvast meer duidelijkheid te geven, spraken de fracties donderdag al wel hun mening uit. Daaruit kwam naar voren dat meerdere raadsfracties ernaar neigen om de club tegemoet te komen. Niets aan de subsidieregeling veranderen, gaat de politiek te ver. Dat zou niet fair zijn tegenover andere verenigingen.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant