Het was een emotionele vergadering
Het was een emotionele vergadering

Raad: waarschuwing Rahmouni is terecht

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP - Burgemeester Horseling heeft juist gehandeld in de zaak-Rahmouni. Tot die uitspraak kwam de gemeenteraad van Weesp maandag. DEP-raadslid Samir Rahmouni stapt nu naar de Raad van State om een raadsontslag te voorkomen. 

Rahmouni kreeg van burgemeester Horseling een officiële waarschuwing omdat hij niet in Weesp zou wonen (zoals de Kieswet voorschrijft). Rahmouni is het daar niet mee eens en ging in beroep bij de gemeenteraad. De raad heeft het dossier gewogen met het verweer van Rahmouni en stelt dat de burgemeester in deze zaak juist heeft gehandeld. 

Alle partijen verklaarden tot geen andere conclusie te kunnen komen dan deze, hoezeer ze deze zaak ook betreurden. 

Rahmouni is het niet eens met de gang van zaken en is zeer kritisch op zijn collega-raadsleden. "Deze zaak dient juridisch getoetst te worden. Hoe kan je dat verwachten van raadsleden die niet juridisch zijn onderlegd, maar wel een politiek belang hebben?", vraagt hij zich af. Hij zegt de behandeling door de Raad van State met vertrouwen tegemoet te zien. In elk geval tot aan de uitspraak van de Raad van State blijft Rahmouni raadslid.

Omstanders mogen niet aanwezig zijn bij de beraadslaging
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant