Afbeelding

Raad akkoord met Woonvisie

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - De gemeenteraad van Weesp is akkoord gegaan met de Woonvisie. Dat beleidsstuk geeft aan welke koers de gemeente wil aanhouden met het bouwen en renoveren van woningen. 

De gewenste bevolkingssamenstelling is daarbij een belangrijk punt. Weesp hoopt met de bouw van duurdere huizen meer koopkracht binnen de stadsgrenzen te krijgen. Ook zou dat een doorstroming op de woningmarkt moeten opleveren, waar starters en jonge gezinnen van kunnen profiteren. Die trekken nu vaak noodgedwongen weg uit Weesp. De Woonvisie gaat ook uit van de terugkeer van een starterslening voor jongeren en een toename van het aantal zorgwoningen voor ouderen.

WSP, GroenLinks, PvdA en DEP hebben volop kritiek op het stuk. Ze betwijfelen of de gewenste doelen op deze manier wel worden gehaald. Ook vinden ze dat de rode loper wordt uitgelegd voor projectontwikkelaars. "En die bouwen wat de markt wil, niet wat de gemeente belangrijk vindt", zo werd gezegd. Uit protest verlieten drie partijen de raadzaal toen het stuk inhoudelijk werd behandeld. 

De fracties van CDA, D66 en VVD bleven van mening dat Weesp met deze visie het beste af is en stelden hem officieel vast.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant