Partijen tekenen overeenkomst. V.l.n.r: Kuilman van TCN, Horseling van Weesp, Van Raak van TCN en Van Vliet van Van Wijnen
Partijen tekenen overeenkomst. V.l.n.r: Kuilman van TCN, Horseling van Weesp, Van Raak van TCN en Van Vliet van Van Wijnen
Video

Op zoek naar nieuwe bedrijven voor terrein Domeinen

Algemeen Dossier: Discussie Domijn-terrein

WEESP - Kan het terrein van Domeinen op korte termijn worden herontwikkeld? De gemeente en de ontwikkelaars Van Wijnen en TCN gaan dat onderzoeken.

Vandaag zette burgemeester Horseling zijn handtekening onder de afspraken met de ontwikkelaars. Dat gebeurde op de vastgoedbeurs Provada, waar de gemeente investeerders hoopt te lokken. 

De gemeente is positief over dit project. Een marktonderzoek heeft aangetoond dat er een schat aan kansen ligt voor herontwikkeling, nieuwbouw, uitbreiding en beleggingen, zo meldt de gemeente.

Het terrein van Domeinen ligt op het bedrijventerrein Noord, vlak bij de spoorbrug. De gemeenteraad wil het bij het bedrijventerrein trekken, maar met behoud van de culturele bedrijven die daar nu zijn verzameld in de Vereniging Het Domijn.

Eén investeerder is al gevonden. PostNL wil er een sorteercentrum bouwen. Het Domijn ziet dat echter niet zitten, omdat het te veel van haar terrein zou opsnoepen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant