Woningbouw blijft bij schotelverbod
Woningbouw blijft bij schotelverbod

Woningbouw blijft bij schotelverbod

Algemeen

De Woningbouw wil niet verder ingaan op het verbod voor schotelantennes voor huurders in Weesp. Vorige week maakte de woningcorporatie bekend voor het einde van dit jaar alle schotels in de stad weg te willen hebben. In het centrum moeten de eerste schotels al aan het eind van deze maand verdwenen zijn. Het verbod leidde tot veel protest van de huurders. Die zijn begonnen met een handtekeningenactie om de Woningbouw te weerhouden van het verbod.

De woningcorporatie heeft inmiddels ruim 350 brieven de deur uitgedaan naar de huurders in de stad. Daarop hebben zij ongeveer 50 reacties gehad. “De wirwar aan schotels ontsiert niet alleen het aanzicht van de buurt, ook de verhuurbaarheid van woningen gaat daardoor achteruit. Bovendien worden bij het ophangen van een schotelantenne de gevel en het kozijn vaak nodeloos beschadigd”, aldus de Woningbouw. “Alternatieven als digitale televisie en internet bieden voldoende mogelijkheden een breed scala aan zenders te ontvangen, waardoor het hebben van een schotelantenne niet noodzakelijk is.”

De boze huurders vinden dat zij beperkt worden in hun keuze voor televisie. De huurders menen dat de keuze op de digitale televisie nog lang niet zo uitgebreid is als op de satelliet. Ook vinden zij het vreemd dat een aantal huurders wel in het verleden toestemming heeft gekregen voor het plaatsen van schotels en vragen zich af of die schotels ook weg moeten. Volgens de Woningbouw kunnen huurders met vragen over het verbod altijd bij de corporatie terecht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant