Logo weespernieuws.nl

Provincie neemt regie polder over

De provincie Noord-Holland heeft Weesp en Muiden buitenspel gezet in het maken van een bestemmingsplan voor de Bloemendalerpolder. Gedeputeerde Staten konden in de planvorming niet meer het geduld opbrengen om aan de extra eisen van de gemeenten tegemoet te komen. Donderdag is besloten dat de provincie Noord-Holland het initiatief van de gemeenten overneemt en zelf de plannen gaat ontwikkelen.>> Geen actieve inbreng Weesp . voorbereidingen voor het bouwen van de hele nieuwe woonwijk op het grondgebied van Weesp en Muiden kunnen nu sneller gaan. Dat is volgens de provincie nodig om de ruimtelijke en financiële belangen veilig te stellen. Als de situatie zo blijft, stopt de actieve inbreng van Weesp en Muiden in het proces. Ook lopen de gemeenten dan inkomsten mis.

Agenda

4Arts 2014
4Arts 2014
tot maandag 21 april
Vier vrienden houden gedurende het paasweekend een gezamenlijke expositie in de synagoge. Te zien zijn de tikografieën van Ludek Tikovsky, sculpturen van Giel Clijsters, keramiek van Edith van Eijden-Calis en schilderijen van Simone Stawicki. De openingstijden: 18 april 14.00 - 17.00 uur, 19 april 11.00 - 17.00 uur, 20 april 11.00 - 17.00 en 21 april 11.00 - 17.00 uur.

Muziek: Open Window
Muziek: Open Window
Open Window is een afwisselend programma vol met Griekse traditionals. Makis Seviloglou brengt melancholische en meeslepende, maar ook swingende en vrolijke nummers. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-. Kaarten zijn te koop via wesopa.nl.

Bloembollenfestijn
Bloembollenfestijn
tot maandag 21 april
In de Theetuin op de Ossenmarkt vindt het jaarlijkse bloembollenfestijn plaats. Bezoekers kunnen de modeltuin bezichtigen en rondwandelen over het oude bastion. Het theehuis met terras is geopend en er is een kleine markt met bijzondere bollen en planten, tuincadeautjes en regionale producten.Dagelijks van 10 t/m 17.00 uur.

Paasfeest Don Bosco
Paasfeest Don Bosco
Don Bosco viert op Goede Vrijdag het jaarlijkse paasfeest. Alle kinderen zijn welkom om paaseitjes te komen zoeken. De speeltuin gaat om 13.30 uur open. Toegang niet-leden € 2,00 / leden gratis.

Spoken Word
Spoken Word
Poëzieavond in Theaterpand Weesp. Wie zelf ook gedichten, proza of rap wil voordragen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar info@zone1380.nl. Publiek is welkom. Een stoel reserveren kan door een mail te sturen naar publiek@zone1380.nl. Entree €5,-. Aanvang: 20.30 uur.

Passieconcert
Passieconcert
In de Van Houtenkerk wordt een Passieconcert gegeven. Hieraan werken mee: Vocaal Ensemble Leeuwenbergh, dirigent Roel Vogel, Strijkkwartet Leeuwenbergh, sopraan Susanne van Neerbos en alt Ellis Dijkstra. Op het programma: Stabat Mater, Giovanni Battista Pergolesi, Salve Regina, Allessandro Scarlatti. Aanvang: 16.00 uur / € 12,50. Kaartverkoop voor aanvang aan de zaal

Kunst in de kerk
Kunst in de kerk
tot maandag 21 april
Stadsherstel en Stichting Beeldende Kunst Weesp houden een kunstweekend in de van Houtenkerk. De kerk is open voor publiek en in het pand is werk van lokale kunstenaars te bezichtigen. Dit keer exposeren Maritza Marbus, Adrie Fontijn en Dennis Koek. Op alle drie de dagen vanaf 11.00 uur / gratis entree.

Paasei-speurtocht
Paasei-speurtocht
Jonge speurneuzen worden uitgedaagd mee te doen aan de paasei-speurtocht van Bakkerij Cor Mühl. De paashaas verstopt maar liefst 200 eieren in het oude stadscentrum van Weesp. Van 9.00 tot 14.00 uur zijn alle kinderen tot en met 12 jaar welkom om naar de eieren te komen zoeken. Elk kind mag maximaal vijf eieren mee naar huis nemen. Ieder paasei bevat een bon, die ingeleverd kan worden bij de bakker. Onder de deelnemers worden vijf grote chocolade paashazen verloot.

Auke Kok
Auke Kok
De bekende schrijver Auke Kok komt naar Weesp. Zaterdag 19 april geeft hij een lezing in de BoekenArk. Hij komt daar vertellen over zijn nieuwste boek, 'De eenzaamste vrouw van Amsterdam', een bundeling van zijn beste columns uit Het Parool. Na afloop van de lezing kunnen Weespers Kok ontmoeten en signeert hij boeken. Aanvang: 16.00 uur.

Meer agenda

Radio Weesp

   Hannie te Grotenhuis, adviseur op het gebied van samenwerking, organisatievraagstukken en veranderprocessen over het rapport over de toekomst van de Gooi & Vechtstreek 16/4

   Laura van Groeningen van NUON over de winst van Weesp bij wedstrijd Engste Fietstunnel 16/4

Komende gasten

Herman Tuning (GroenLinks) over zijn wethouderskandidatuur in Weesp donderdag

VVD-fractievoorzitter Alexander Bruch over het nieuwste rapport over de toekomst van de regio en Weesp donderdag

Lida Mühl over de paasei-speurtocht van bakkerij Mühl zaterdag in Weesp donderdag

Meer in het archief