Afbeelding

Boekpresentatie David Scherpenhuizen

zaterdag 7 mei 2016 15:00

Op zaterdag 7 mei om 15:00 uur bent u van harte welkom bij de presentatie van het spraakmakende boek 'In de schaduw van de bevrijding' van auteur David Scherpenhuizen in De Weesper Boekhandel.



Het boek is het op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Joop, een gewone Maastrichtse tiener met twee ongewone vrienden; de ene is lid van de Hitlerjugend en de andere een jood. Ondanks hun verschillen vormt het onwaarschijnlijke trio een hechte club. Ze beleven samen een hoop lol en avonturen, maar als de zomer van 1943 voorbij is worden ze wreed uit elkaar gerukt.



Met de bevrijding in zicht treft Maastricht een grote tragedie die diepe littekens achterlaat. Eindelijk wordt de stad bevrijd en hoopt Joop dat alle ellende voorgoed voorbij is, maar dan breekt de hel pas echt los.



In de schaduw van de bevrijding is geschreven voor de jeugd vanaf 12 jaar en geeft een uitstekend beeld over het verwarrende leven van jongeren tijdens de oorlogsjaren.



David Scherpenhuizen is een ervaren auteur en ziet met dit boek een langgekoesterde wens in vervulling gaan om de oorlogservaringen van zijn vader te gebruiken in een jeugdboek.