Afbeelding

Kunstmarkt Weesp

zaterdag 27 augustus 2016 12:00

Tijdens het Sluis-en-Bruggenfeest op zaterdag 27 augustus is een bezoek aan de kunstmarkt zeker de moeite waard. Op de sfeervolle Oude Gracht, langs het water tonen kunstenaars vanuit Weesp en diverse andere streken hun kunstwerken. Een mooie inspirerende sfeer tussen de overige festiviteiten, om even tot rust te komen en te genieten van de diverse kunstvormen.

Dit jaar is het aantal kunstenaars weer uitgebreid en zijn er ongeveer 30 kramen, met een diversiteit aan kunstvormen. O.a. glaskunst, schilderijen, beelden van staal en recycle materialen, fotografie, sieraden, keramiek en beelden … er is genoeg te zien. Maar ook kan men de kunstenaars ‘live’ aan het werk zien: er zijn meerdere demonstraties van bijvoorbeeld glasbranden, keramiek maken en dit jaar ook beeldhouwen.

Ton-hoe Lau (oprichter van de kunstmarkt) en Kaya Meulenbeld organiseren al weer vier jaar de kunstmarkt tijdens het Sluis- en Bruggenfeest. Hun doel is om deze jaarlijks uit te breiden met nieuwe kunstvormen en kunstenaars.

De kunstmarkt vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 12.00 uur tot 18.00 uur.