FC Weesp - DHSC (1-0)

Duel FC Weesp gestaakt

Door een scheldkanonnade en spugen naar de scheidsrechter heeft de arbiter de wedstrijd van FC Weesp tegen DHSC gestaakt. FC Weesp stond toen op voorsprong: 1-0.

Een harde tackle op een doorgebroken Buddy Buddenberg zorgde voor een rode kaart aan de kant van DHSC. De dader van de charge schold de scheidsrechter vervolgens uit en spuugde de leidsman in het gezicht. De wedstrijd werd meteen gestaakt. Voor dat de wedstrijd aan het begin van de tweede helft gestaakt werd, speelde FC Weesp een goede wedstrijd. De Weespers zetten veel druk en maakte het DHSC zo lastig. FC Weesp pakte de voorsprong door een benutte strafschop van Michel Lion. Ook daarna volgden nog meerdere kansen.

Of het duel nog uitgespeeld wordt of dat dat de KNVB een reglementaire uitslag op het wedstrijdformulier zet, moet de komende week bekend worden.
Zaterdagelftal pakt volle winst
Doordat tegenstander Argon op geen enkel moment het spel kon maken, heeft het zaterdagelftal van FC Weesp een belangrijke overwinning gepakt op Argon. De Weespers ontlopen degradatie door met 0-2 te hebben gewonnen.
FC Weesp speelde geen perfecte wedstrijd, maar kreeg door Argon geen strobreed in de weg gelegd. Jordy Samson beloonde dat halverwege de eerste helft met een voorsprong. Ook na rust had Argon de grootste moeite met het spel van FC Weesp. Door geconcentreerd te blijven voetballen liep de zege voor FC Weesp geen moment gevaar. Jordy Samson kon het duel halverwege beslissen met z'n tweede treffer.
Door de overwinning ontloopt FC Weesp directe degradatie. De Weespers kunnen nog altijd nacompetitie moeten spelen, maar hopen dat volgende week vaarwel te zeggen.