Fc Weesp DWS 2021
Fc Weesp DWS 2021 Foto: WeesperNieuws

FC Weesp gooit contributiestructuur op de schop

Algemeen

WEESP FC  Weesp wil de contributiestructuur op de schop gooien. De opzet is dat leden die geen vrijwilligerswerk willen doen veel meer betalen dan leden die wel de handen uit de mouwen willen steken. Ook worden ‘weeffouten’ uit het systeem gehaald. De ledenvergadering wordt gevraagd in te stemmen met het voorstel van het bestuur tijdens de algemene ledenvergadering die op 15 juni wordt gehouden. 

“FC Weesp is net als de meeste amateurverenigingen afhankelijk van vrijwilligers voor de uitvoering van alle taken bij onze vereniging. Eigenlijk is dit ook de enige beschikbare optie, want zelfs met budget om vergoedingen te kunnen bieden is het (vrijwel) onmogelijk om bv. gekwalificeerde trainers of kantine-managers te vinden van buiten de vereniging”, schrijft het bestuur in een toelichting. Het vervolgt: “Met andere woorden, geld is niet het probleem, maar het vinden van voldoende mensen die de vereniging draaiende kunnen en willen houden door vrijwilligerswerk te verrichten. FC Weesp maakt bij voorkeur gebruik van leden-vrijwilligers, aangezien zij zich verbonden voelen met FC Weesp en ze vaak voor een langere periode actief blijven. Daarom willen wij met ingang van komend seizoen drie contributie-opties aanbieden aan onze leden.
 De drie opties zijn een gratis lidmaatschap  voor leden die structureel tenminste 4 uur per week vrijwilligerswerk doen gedurende het volledige seizoen, een lidmaatschap met verenigingsdiensten voor leden die 10 uur verenigingsdiensten verrichten per seizoen, met een standaard contributietarief dat vergelijkbaar is met eerdere jaren en en lidmaatschap met afkopen vrijwilligerswerk voor leden die hun verenigingsdiensten liever afkopen en alleen contributie willen betalen (dit lidmaatschap kost 2x het standaard tarief).

Andere wijzigingen in de structuur zijn dat de contributie voor senioren-recreatieteams wordt verlaagd, omdat zij veel minder faciliteiten ontvangen dan de selectieteams, alsook dat de contributieverschillen tussen vergelijkbare leeftijdscategorieën bij de jeugd verdwijnen, omdat voor deze verschillen eigenlijk geen duidelijke redenen bestaan, anders dan dat het altijd zo is gedaan. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant