De kindervrijmarkt is dit jaar niet op de Hoogstraat maar op de Nieuwstad en de Oudegracht
De kindervrijmarkt is dit jaar niet op de Hoogstraat maar op de Nieuwstad en de Oudegracht Foto: WeesperNieuws

Koningsdag in Weesp

Algemeen

WEESP - Zoals bekend zal de Weesper Oranjevereniging dit jaar geen uitgebreid Koningsdag-programma verzorgen. Een gebrek aan vrijwilligers en de complexe regelgeving na de fusie zijn daar debet aan. Het is dit jaar dus aan de Weespers zelf om zich feestelijk uit te dossen en er op donderdag 27 april een vrolijke dag van te maken. 

Twee programma-onderdelen die wèl doorgang zullen vinden zijn de Kindervrijmarkt op de Nieuwstad en de Oudegracht die duurt van 6:00 tot 18:00 uur en organisatorisch wordt ondersteund door de Gemeente Amsterdam, en het feest op het Grote Plein dat door Café de Eendracht wordt verzorgd.

‘Organisatorisch ondersteund’ betekent dat de gemeente zorg zal dragen voor verkeersafzettingen, lege parkeerplekken en verkeersbegeleiders om een en ander in goede banen te leiden. Zoals gebruikelijk moeten de jonge verkopers en hun ouders zelf zorgen dat ze een goed plekje bemachtigen en de beste koopwaar aanbieden.

Café de Eendracht kondigt op zijn website aan het Grote Plein ‘van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat’ op zijn kop te zetten met live muziek, een buitenbar, een streetfoodmarket en voor de kinderen een springkussen, kinderdisco, Annemaria Koekkoek en meer.

Interactieve kaart
De Gemeente Amsterdam heeft een interactieve kaart op amsterdam.nl/koningsdag waarop ook de festiviteiten in Weesp zijn opgenomen. Ook faciliteiten zoals EHBO-posten, inleverpunten voor overgebleven spullen, openbare toiletten, afsluitingen, omleidingen en P+R locaties zijn hier te vinden.

De aanwijzigen voor de verkeersstroom, parkeren en afval op Koningsdag zijn:

Vrijmarkt
De Nieuwstad en Oudegracht zijn gereserveerd voor de vrijmarkt tussen de Pleinbrug en het Binnenveer. Op Het Grote Plein vinden activiteiten plaats van Café De Eendracht. Dit gebied is helemaal autovrij. De Nieuwstraat blijft wel bereikbaar. Verkeer kan vanuit de Breedstraat via de Pleinbrug / Oudegracht / Hoogstraat / Kerkstraat rijden. De Achteromstraat is deze dag doodlopend en wordt afgesloten. De verkeersmaatregelen worden aangegeven met borden en hekken. Bij grote afzettingen staan verkeersbegeleiders. De vrijmarkt is van 06.00 tot 18.00 uur.

Parkeerverbod
Vanaf woensdagavond 26 april 21.00 uur geldt er een parkeerverbod in het autovrije gebied. Dit wordt aangegeven met borden. Auto’s die dan nog geparkeerd staan, kunnen worden weggesleept. Parkeer uw auto tijdig elders. Voorkom zo dat uw auto wordt weggesleept met alle kosten van dien, en het eventuele ongemak om uw voertuig in het depot aan de Daniël Goedkoopstraat in Amsterdam Zuidoost op te moeten halen.

Afval
Tijdens de vrijmarkt staan er op de Nieuwstad twee grote vuilcontainers. Hier kunnen mensen hun onverkochte spullen, die ze niet mee terug naar huis willen nemen, in doen wanneer ze klaar zijn met verkopen. Ook hebben we een activatieteam lopen dat gaat prikken, afvalzakken uitdelen en afval / onverkochte spullen naar de container toebrengen. Verder zetten we festibins neer. Festibins zijn zichtbare prullenbakken met een capaciteit van 2 x 240L. Het activatieteam houdt deze bakken ook netjes bij, zodat ze niet overlopen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant