Afbeelding

Informatieavond over toekomst station

Algemeen

WEESP - Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en ProRail geven op maandag 16 maart een informatieavond over de aanleg van extra sporen in Weesp in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

Het doel van de bijeenkomst is om omwonenden van het station en belangenorganisaties te informeren over de plannen van PHS en de gevolgen daarvan voor Weesp. De avond in Weesp vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Grote Kerk aan de Nieuwstraat in Weesp.

Station verplaatsen
Het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer is een initiatief van het ministerie en heeft als doel om in de 'brede Randstad' meer reizigerstreinen per uur te laten rijden, het zogeheten spoorboekloos rijden. Daarvoor moet ook bij Weesp het spoor worden aangepast. Dat heeft consequenties voor het station, dat circa tweehonderd meter naar het westen verplaatst moet worden, richting het Amsterdam-Rijnkanaal.

Betrekken
Tijdens de avond wordt ook duidelijk in welke stappen de plannen verder worden uitgewerkt en hoe omwonenden en belangenorganisaties daarbij worden betrokken. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige vertegenwoordigers van het ministerie en ProRail.

Meer informatie is vooraf in te winnen via www.prorail.nl/phs of onder 'spoorboekloos reizen' op www.rijksoverheid.nl.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant