Voor kauwen is het afval een feest
Voor kauwen is het afval een feest

Advies: zet afval pas 's ochtends op straat

Algemeen

WEESP - Het is op woensdagochtend een probleem in het centrum. Kauwen die vuilniszakken openpikken en met de inhoud aan de haal gaan. Een advies van de GAD: zet de zakken zo laat mogelijk aan de weg.

Centrumbewoners klagen over de overlast die de beesten hiermee veroorzaken. Ook vinden zij dat het afval op woensdag weer te laat wordt opgepikt, terwijl er een aantal jaren geleden nog is afgesproken dit op woensdag zo vroeg mogelijk te doen voor de toeristen.

10.00 uur
"We zorgen ervoor dat het centrum voor 10.00 uur schoon is", zo laat de GAD weten. "We rijden niet meer met twee vuilniswagens, maar voor die tijd moet alles weg zijn. Dat zijn de afspraken die we hebben."

En die kauwen? "Ons advies is om de vuilniszakken pas woensdagochtend aan de weg te zetten. Onze chauffeur is niet voor kwart over acht in Weesp. Dat scheelt al een heleboel. En in Naarden zijn er mensen die een zeil over de zakken heengooien en die borgen met stenen. Wij zorgen ervoor dat het zeil dan weer wordt opgevouwen."

Ondergronds
Het liefst zou de GAD ook in Weesp ondergrondse containers zien voor het vuil. Maar dat blijft een moeilijk punt in de oude binnenstad. 


Afval blijft woensdag doorn in oog centrumbewoners. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant