Afbeelding

Internationale toerist biedt kansen voor Weesp

Algemeen

WEESP - Er liggen voor Weesp enorme kansen door internationale toeristen te ontvangen. Dat zegt Boudewijn Bokdam van Amsterdam Marketing deze week in het WeesperNieuws.

Sinds kort worden toeristen actief van Amsterdam Centraal Station verwezen naar 'de buitengebieden'. Weesp wordt gepromoot in de regiopromotie voor het Gooi. 'Castles & Gardens of Amsterdam', zoals dat heet voor de toerist.

Bokdam: "Je moet je voorstellen, we krijgen jaarlijks zo'n 1 miljoen toeristen in de VVV-shop op het Centraal Station en sinds kort zijn we begonnen met het goed instrueren van de medewerkers om de toerist ook kennis te laten maken met plekken buiten Amsterdam. Dat kan goed zijn dat dit nu al merkbaar is in Weesp."

Er liggen enorme kansen voor de regio, en dus ook voor Weesp, zo weet Bokdam. "De laatste keer dat we een meting hebben gedaan is 2011. Toen ging 18 procent van de toeristen ook de regio in. Dat is ongeveer gelijk aan 800.000 man. Een nieuwe meting is dit jaar, maar we hebben al indicaties dat het aantal toeneemt." Al die toeristen geven geld uit.

Lees verder in de digitale editie van het WeesperNieuws. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant