Afbeelding

Irritatie over winkelcentrum groeit

Algemeen

WEESP - De irritatie bij ondernemers en buurtbewoners stijgt over de patstelling bij het winkelcentrum Achtergracht. Albert Heijn had allang verhuisd moeten zijn naar de gloednieuwe 1850 vierkante meter grote winkelruimte.

Het broodnodige parkeerdek met zeker 60 parkeerplaatsen bovenop die ruimte had al beschikbaar moeten zijn. Maar Albert Heijn zit nog steeds op de oude plek vanwege een conflict met ontwikkelaar De Grutterij. Daardoor ligt alles stil.

Het zit Brigitte Teunissen van Bruinings Studio Weesp, aan de overkant van de straat, niet lekker. "Er is grote onduidelijkheid. Niemand zegt wat en het vinden van een parkeerplek wordt steeds moeilijker." Ze doelt op de regulerende blauwe zone die tijdens de bouwperiode gold, maar nu volgens afspraak is opgeheven. Parkeren kan op dit deel van de Achtergracht nu tijdelijk gratis en langparkeerders zien hun kans schoon. Bovendien eisen de klanten van Albert Heijn logischerwijs nog steeds alle plekken op. 

Niets zeggen
Albert Heijn wil niet verhuizen omdat er, zo is het gerucht, in het andere deel van het winkelcentrum een concurrerende supermarkt wil tegen een lagere huurprijs. De Grutterij en Ahold willen maar niet reageren op de situatie. Ahold wil alleen kwijt dat "er niets nieuws is te melden".

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant