22fest, dit jaar juli in het Diemerbos.
22fest, dit jaar juli in het Diemerbos.

Klachtenregen na weer weekend festivals

Algemeen

WEESP - Veel klachten van geluidsoverlast van festivals in het Diemerbos. Vooral de wijk Noord-West had het deze zomer te verduren. Nooit eerder werden er zo veel feesten in het recreatiegebied gegeven.

Na het feest ZeeZout en Klamme Handjes, zaterdag en zondag, regent het klachten bij het WeesperNieuws. Opvallend veel bewoners van de Sinnigvelderstraat melden zich. Die flats liggen het dichtst bij het festivalterrein en met de wind uit het noordwesten horen zij het meest. "Ik ben binnen gaan zitten met alles dicht en de radio keihard aan, ik word er gek van", zo vertelt een flatbewoonster.

De gemeente Diemen laat weten dat er inderdaad klachten uit Weesp zijn binnengekomen. Het is dit jaar voor het eerst dat de gemeente zo veel festivals in het Diemerbos toestaat. Dit weekend waren overigens de laatste. Het seizoen zit erop.

Gaasperplas
Eerder nam het aantal klachten van geluidsoverlast van feesten bij de Gaasperplas ook toe. Ook daar worden meer feesten toegestaan. 

Aan banden
De klagers hopen dat het aantal feesten in Diemen aan banden wordt gelegd. Het zijn er te veel en ze vinden te kort achter elkaar plaats, zo zeggen ze.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant