Afbeelding

'Als we niets doen is het orgel straks niet meer bespeelbaar'

Algemeen

WEESP - Nu is de beurt aan het Bätzorgel, vindt de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Van het door hen georganiseerde benefietconcert gaat de volledige opbrengst naar de restauratie van het orgel. Het benefietconcert is zaterdag 7 november.

Leden van het Radio Filharmonisch Orkest en vocaal ensemble Voices brengen die avond werken van Felix Mendelsohn-Bartholdy en Gabriel Fauré ten gehore. Chris Bavinck van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk is in zijn nopjes: het belooft een prachtige avond te worden. En omdat iedereen die meewerkt aan het concert dit belangeloos doet, verwacht hij dat het concert een flinke bijdrage zal leveren aan de kosten van de gewenste restauratie van het Bätzorgel.

Blij met dit benefietconcert?
"Toen dirigent Piet Philipse na de prachtige uitvoering van de Johannes Passion dit voorjaar door onder meer vocaal ensemble Voices hoorde dat het Bätzorgel dringend gerestaureerd moest worden, bood hij spontaan dit benefietconcert aan. Ik vind het geweldig dat iedereen geheel belangeloos op zo'n passende manier de schouders zet onder dit project."

Wat moet er gebeuren aan het orgel?
"Het wordt een hele grondige restauratie waarbij de vervanging van de windladers - het aandrijfsysteem van het orgel - het meest noodzakelijk is. Anders is het orgel niet meer bespeelbaar en dat zou verschrikkelijk zijn. De kosten voor de restauratie zijn geraamd op zo'n twee ton euro."

Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Lanneke, De Kleine Prins en de Primera of 7 november aan de deur. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant