Afbeelding

'Wat kunnen jullie Weespers zeuren'

Algemeen

WEESP - Weespers waren ronduit onbeschoft tegen André Jongebloet van Braams Aannemingsbedrijf bij het opknappen van de Lange Vechtbrug. "Zo erg als in Weesp heb ik het nog niet eerder meegemaakt."

Als aannemer met als voornaamste werkgebied Amsterdam is hij wel wat getier en gemopper gewend. 

Blij dat het klaar is?
"We zijn twee maanden met die brug bezig geweest, dan is het wel weer leuk om aan iets anders te beginnen. Het was op zich een mooie klus, maar man, man, man.... wat kunnen jullie Weespers zeuren."

Waarover dan?
"Dat het te lang duurde. Dat de brug nog prima was en onderhoud nog niet nodig. Dat de noodbrug soms aan de kant moest voor boten, en dat dat te veel tijd kostte. Dat ze niet over de noodbrug mochten fietsen - wat bijna iedereen aan z'n laars lapte..."

Er zijn ook mensen onderuitgegaan.
"Dat heb ik gehoord, maar ik heb het niet zelf gezien. Naar voor die mensen, maar waarom stappen ze dan ook niet af? Wij gebruikten de noodbrug zelf ook en dan vroeg ik vaak genoeg aan fietsers, bromfietsers en motorrijders of ze wilden afstappen. Ik werd gewoon afgesnauwd: je bent geen politieagent, dus bemoei je er niet mee. Soms reden ze uit haast en frustratie gewoon over onze tenen. Als ik dan wat zei, keken ze niet op of om. Gelukkig hebben onze schoenen stalen neuzen."

Jou zien we hier niet meer?
"O, jawel hoor. Dit was ook niet onze eerste klus hier, maar wel degene waarbij de frustraties soms hoog opliepen. Maar net als de vorige keren was het op zich heel leuk om in Weesp te werken. Een mooi stadje met mooie bruggen."

Waarom duurde het twee maanden?
"We hebben het brugdek en de slijtlaag volledig vernieuwd. We hebben al het hout- en metaalwerk gestraald en geconserveerd. We hebben rotte plekken in de poort vervangen en ga maar door. Tegenover die twee maanden overlast staat dat de brug er weer zeven tot tien jaar tegen kan."

Vanwaar die tent?
"Enerzijds om ervoor te zorgen dat het afval van het zandstralen niet in de lucht en het water terechtkwam, anderzijds om roest te voorkomen in de periode tussen het stralen en coaten. Toen we de tent weghaalden en de opgeknapte brug tevoorschijn kwam, kwamen de eerste voorzichtige complimenten. Men vond het toch wel mooi geworden. Gelukkig maar."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant