De Diemense wethouder Jeroen Klaasse.
De Diemense wethouder Jeroen Klaasse.

Diemen wil kijken naar dependance Vechtstede

Algemeen

WEESP - De Diemense wethouder Jeroen Klaasse wil de mogelijkheden van een dependance van het Vechtstede College in Diemen onderzoeken. Dat zegt hij tegen het DiemerNieuws.

Het Weesper Vechtstede College waar ongeveer 25% van de leerlingen uit Diemen komt, moet uitbreiden. De school in Weesp groeit snel, sneller dan verwacht. Het VSC zou daarom van plan zijn om alweer nieuwe lokalen te bouwen. De laatste uitbreiding van de school werd in 2013 opgeleverd. De gemeente Weesp zou dat moeten bekostigen en de Weesper politiek maakt zich zorgen over de financiële consequenties.

Nevenvestiging
Meebetalen aan uitbreiding van de school in Weesp ziet Klaasse niet zitten, maar een dependance of nevenvestiging in Diemen van het VSC wel. "Als gemeente krijg je bekostiging voor de kinderen die bij jou in de gemeente op school zitten. Dus daar gaan wij niet in bijdragen. Bijdragen aan het faciliteren van een instelling in Diemen is wel een optie. Te denken valt aan een dependance voor de eerste twee of drie leerjaren, die mogelijkheid wil ik zeker verkennen."

Lees verder in het DiemerNieuws.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant