Cor van Willigenburg in 2010 op de Watersportdag.
Cor van Willigenburg in 2010 op de Watersportdag.

'Watersportdag ten onder aan ambities'

Algemeen

WEESP - Het doet Cor van Willigenburg zeer dat er een einde komt aan de Watersportdag. "De sportuitwisseling, Koningsdag, het watersportfestival... steeds meer evenementen verdwijnen."

"Dat komt enerzijds omdat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden, maar het komt ook doordat er van de vrijwilligers steeds meer wordt gevraagd. Als de subsidiekraan wordt dichtgedraaid, vergroot dat de druk op organisaties", zo zegt hij deze week in het WeesperNieuws. In 1991 organiseerde hij uit naam van de VVV Weesp de eerste editie.

Ambities
Van Willigenburg denkt dat het festival ten onder is gegaan aan te hoge ambities: "Na mijn vertrek werd het programma verder uitgebreid. Dat moet men zelf weten, maar eigenlijk was het niet nodig. Hierdoor werd het elk jaar een steeds grotere kluif. Als je daar een ambtenaar op hebt zitten, dan loopt dat natuurlijk behoorlijk in de papieren."

Te veel
"Veel mensen vinden het jammer", merkte Van Willigenburg. "Maar toen ik onder die reacties mijn 06-nummer zette en mijn draaiboeken en advies aanbood, reageerde niemand meer. Zonde, want zo veel werk hoeft het op zich niet te zijn. Maar voor een man van in de 80 is het te veel."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant