Afbeelding

'Oplichter' blijkt echte verpleegster

Algemeen

WEESP – Alle alarmbellen gingen rinkelen toen een oudere bewoonster van de Oudegracht zaterdag ineens werd gebeld door een thuiszorgorganisatie die nog diezelfde middag wilde langskomen.

De vrouw vertelde namelijk haar familie over het telefoontje en die vertrouwde het onverwachtse bezoek niet. Thuiszorgorganisatie Vitaal werd voor de zekerheid gebeld, maar wist van niets en liet weten een verzoek voor een afspraak altijd schriftelijk te doen.

Verstoppen
Wijkagent Walter Langendorff besloot zichzelf te verstoppen in de woning om te zien wie er om 13.00 zou aanbellen. En inderdaad: rond die tijd ging de bel. Langendorff sprong naar buiten en greep de beller. Ook een politieauto om de hoek die klaar stond scheurde meteen naar het huis. Maar wat bleek? Er stond echt een verpleegkundige voor de deur. Alleen niet van thuiszorgorganisatie Vitaal, maar van Vivium - die ook wel eens hulp aanbiedt op het adres. De verpleegster schrok zich een hoedje toen ze werd vastgegrepen door de politie. Langendorff: "Toch zijn we blij met de melding. Het is goed dat mensen alert zijn. Voor hetzelfde geld was het wel foute boel."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant