Jacqueline van der Kloet bij de lancering van de bloembollenapp.
Jacqueline van der Kloet bij de lancering van de bloembollenapp.

Jacqueline van der Kloet lanceert bloembollenapp

Algemeen

WEESP - Weesper bloembollenspecialist Jacqueline van der Kloet lanceerde vanmorgen de eerste bloembollenapp voor de particulier in de Theetuin. De lancering trok de aandacht van veel journalisten uit de tuinwereld.

Kenners en niet-kenners kunnen met de app Info-Flowerbulbs eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld kleur, bloeitijd en hoogte en krijgen dan informatie over de bloembol, de grondsoort waarin ze het beste bloeien en wanneer ze verkrijgbaar zijn. De app vervangt het vroegere assortimentsboekje van het Internationale Bloembollen Centrum.

Internationaal
De app is bedoeld voor internationaal gebruik en is in zeven talen te gebruiken. Zo kan iemand voor wie de Latijnse naam van de bol wat lastig te onthouden is de bol ook vinden onder zijn naam in het land van de gebruiker. De Nederlandse narcis of de Duitse Osterglocke: in beide gevallen komt de informatie tevoorschijn. 

Voorbeeldtuin
Van der Kloet is vooral erg te spreken over hoe particulieren door de app geïnspireerd kunnen worden om bloembollen en vaste planten te combineren. 'Dat is toch mijn handtekening en hoe mooi dat kan zijn laat ik al jaren zien in de voorbeeldtuinen hier in de Theetuin", aldus de bloembollenspecialist. Speciaal voor de ontwikkeling van de app participeerde Van der Kloet in het bedrijf All about Tulips.



Landelijke aandacht voor lancering van de eerste bloembollenapp voor de consument.



Bloembollen tussen vaste beplanting, de handtekening van Jacqueline van der Kloet.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant