Afbeelding

Dieven lopen in de val

Algemeen

WEESP – Door adequaat handelen van wijkagenten Walter Langendorff en Wilma Smit konden zaterdagmiddag twee winkeldieven worden ingerekend. De twee bleken ook nog eens bekenden van de politie te zijn. Ze zitten nog vast.

Rond half vier kwam een melding binnen van de diefstal van een broek uit een rek van een kledingwinkel aan de Nieuwstraat. Daarbij zou geduwd en getrokken zijn door omstanders die de dieven probeerden te stoppen. Walter en Wilma waren eigenlijk al bijna buiten dienst, maar besloten toch nog even op de fiets te stappen. Een politieauto was ook al onderweg.

Logische route
De dieven konden in eerste instantie niet gevonden worden, maar aan de hand van het signalement bedachten Walter en Wilma dat ze mogelijk niet uit Weesp zouden komen. Dus fietsten ze richting het station, wat een logische vluchtroute uit de stad is. Dat bleek een gouden greep, want de winkeldieven waren inderdaad op weg naar de trein. Ze werden gezien in een zijstraat. Een van de dieven probeerde zich nog te verstoppen, maar dat had geen zin. De andere probeerde nog een bewijsstuk weg te moffelen, maar ook dat werd gezien.

Ingerekend
De twee konden worden ingerekend. Het gaat om een 46-jarige vrouw uit Amsterdam en een 49-jarige man uit Almere.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant