Afbeelding

Weesp krijgt haar eigen leerorkest voor scholieren

Algemeen

WEESP - Ook Weesp start na de zomervakantie haar eigen leerorkest: basisschoolkinderen vanaf groep vijf worden uitgedaagd te leren spelen op een instrument naar keuze en spelen naast de individuele lessen ook meteen met elkaar in het leerorkest. Want genieten van het samen muziek maken, daar gaat het om bij Leerorkest Weesp.

Overal in Nederland duiken leerorkesten voor basisschoolkinderen op en ook Weesp kent met ingang van het volgende schooljaar haar eigen leerorkest.

Jubal
Het initiatief komt van De Gooische Muziekschool in samenwerking met de Stichting Jubal, die met een financiële bijdrage uit de nalatenschap van de gelijknamige muziekvereniging de leskosten relatief laag kan houden. Marco de Jong van De Gooische Muziekschool: "Deelname kost 225 euro per kind voor dertig individuele lessen en dertig orkestlessen - dus twee lessen per week - gedurende het hele schooljaar. De instrumenten komen uit het depot van Leerorkest Amsterdam en mogen we het hele jaar gebruiken. Het is een fantastische mogelijkheid voor kinderen om te ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken."

Leerorkest Weesp bestaat naast het 'Fantastisch Muziekproject' voor de groepen vijf dat in Weesp volgend jaar haar vijfde jaar ingaat. De Weesper scholen zijn erg blij met deze initiatieven op het gebied van muziekonderwijs. Sjoerd Huissingh van de Stichting Jubal: "Wij geven met onze bijdragen een flinke impuls aan deze muziekprojecten. Wel zijn we op zoek naar nieuwe financieringspartners, omdat we het belangrijk vinden dat de projecten maatschappelijk breed worden gedragen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant