Afbeelding

62 ruiten vlogen uit hun monumentale sponningen

Algemeen

WEESP - De bomkraak bij de ABN Amro, vorige week, leidde ook tot grote schade bij de huizen aan de overkant van het Grote Plein. Bij de familie Bult kletterden als gevolg van de klap 62 ruiten uit hun monumentale sponningen. Hans Bult: "En we hadden de boel net geschilderd."

Het dokterspaar in ruste zat rechtop in bed na de knal, zo rond half vijf. "We hoorden ook meteen al dat glasgerinkel. Ook in onze slaapkamer. Gelukkig waren de gordijnen gesloten. We dachten in eerste instantie dat er een auto ons pand was binnengereden, zoiets. Mijn vrouw keek uit het kapotte raam en zei nog dat ze alleen twee jongens zag pinnen. Maar Marianne, zei ik, die hele geldautomaat is weg. Toen was het wel duidelijk."

Overal in huis lag glas en een stuk ijzer van de geldautomaat had zich in de eetkamer geboord. Het vervangen van het monumentenglas, het schilderwerk (buiten en binnen) en andere reparaties leiden tot een schadepost van 25.000 euro. Bult neemt het allemaal nuchter op, maar schrok wel even toen hij in zijn polis las dat explosies waren uitgesloten. Gelukkig vergoedt de verzekering alles. "Nee, bang zijn we niet geweest. Het was niet tegen ons gericht."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant