Afbeelding

Ymere trekt zich terug uit de Bloemendalerpolder

Algemeen

WEESP - Woningcorporatie Ymere wil zijn aandeel in de ontwikkeling van Weespersluis overdragen aan het commerciële AM Corporate.

Ymere moet zich op sociale huurwoningen focussen, hun aandeel in de commerciële ontwikkeling van de Bloemendalerpolder mag niet meer volgens de nieuwe Woningwet.

Betaalbaar 
In Weespersluis komen alleen koopwoningen. Een beperkt deel (5%) daarvan is onder de 200.000 euro. Dat heet 'betaalbare koop' en dat ligt in afspraken vast. Het terugtrekken van Ymere heeft geen gevolgen voor deze gemaakte afspraken' , verzekert wethouder Peter Eijking.

Politieke discussie
De raad wil er toch ook nog wat sociale huurwoningen bij. Die komen er volgens de huidige afspraak niet. Raadslid Christian Zierleyn van D66: "In hun verkiezingsprogramma beloofde onder meer de PvdA het aantal sociale huurwoningen te verhogen. Deze belofte was nooit realistisch want de afspraken lagen al muurvast. En als nu ook nog Ymere uit het project stapt, vrees ik dat de kans op méér sociale woningbouw helemaal verkeken is."

GEM Bloemendalerpolder
Het project Bloemendalerpolder is een project van de GEM Bloemendalerpolder CV. Deze bestaat uit BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed en Van Wijnen Groep. Voor de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder werken zij nauw samen met de gemeente Weesp, de gemeente Gooise Meren, de provincie Noord-Holland, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het Rijksvastgoedbedrijf. Ymere vraagt de partijen toestemming om eruit te stappen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant