Lineke ter Haar en dochter Lotte zijn klaar voor Ginger.
Lineke ter Haar en dochter Lotte zijn klaar voor Ginger.

Vanaf de Herengracht wil Ginger Europa veroveren

Algemeen

WEESP - Ginger is niet zomaar een nieuwe winkel in Weesp. 'A way of life', zo omschrijft Lineke ter Haar haar nieuwe winkel aan de Herengracht: een conceptstore van het lifestylemerk Ginger, dat vanuit Weesp de rest van Nederland en Europa moet gaan veroveren.

Na een lange aanloop is Ginger dan toch eindelijk open. Voorbijgangers werden lang in spanning gehouden van wat er aan de Herengracht achter het bouwbehang tevoorschijn zou komen. Maanden werd er verbouwd en verfijnd en het resultaat mag er zijn: een winkel vol met melamine servies, cadeautjes, meubels, kussens en nog veel meer.

Fusie
"Een heerlijke fusie tussen Deens design met een Thaise twist, dat wordt geproduceerd in Chang Mai. En alles in die heerlijke zoete pastelkleuren waar vooral dochters en hun moeders zo dol op zijn", lacht Lineke. "Maar het concept Ginger is meer: nu al kun je het gingergevoel beleven tijdens een kop koffie en binnenkort een lunch, de meubels zijn te koop en we werken zelfs aan een kledinglijn. Een mix&match van oud en nieuw design."
Tijdens een inkoopreis voor hun eerdere winkel De Keukenmeiden in Thailand, stuitten Lineke en haar man Jurgen op Ginger. Het koppel had direct een klik met het merk en de oprichter van Deense komaf. Zij besloten De Keukenmeiden in te ruilen voor dit nieuwe merk en het concept te introduceren op de Europese markt. Ginger aan de Herengracht is de showroom en vanuit twee loodsen aan de Eemmeerlaan vinden de producten hun weg naar Europese winkels. Lineke: "Voor Weesp betekent het vooral dat er een leuke plek bij is gekomen om te ontdekken. Onze deur staat open."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant