In Weesp wordt beroepsonderwijs gegeven op het Casparus College.
In Weesp wordt beroepsonderwijs gegeven op het Casparus College. Foto: WeesperNieuws

Weespers profiteren van subsidie voor beter beroepsonderwijs

B2B

AMSTERDAM - Het ROC van Amsterdam - Flevoland, de HvA, de hogeschool Windesheim in Almere, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de gemeenten Amsterdam, Almere en Lelystad gaan gezamenlijk aan de slag om het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar te laten aansluiten. Het kabinet heeft hiervoor een subsidie toegekend aan deze samenwerkingspartners. Weesp ligt middenin het gebied en zowel het onderwijs als het bedrijfsleven in Weesp profiteert ervan.

Jongeren opleiden zodat zij de juiste vaardigheden hebben voor de regionale arbeidsmarkt van vandaag en morgen, medewerkers van het regionale bedrijfsleven blijvend inzetbaar houden door om- en bijscholing en de innovatiekracht van het mkb stimuleren. Zo wil het samenwerkingsverband het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar laten aansluiten en daarmee ook het arbeidstekort terugdringen.

Transitie naar duurzame en digitale economie

Sofyan Mbarki (Voorzitter Platform Economie MRA en wethouder Economische Zaken en MBO gemeente Amsterdam): “Het onderwijs en het bedrijfsleven kunnen niet zonder elkaar. Met deze subsidie stimuleren we verdere samenwerking tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs in de ICT en techniek. En nóg belangrijker, we maken deze samenwerking duurzamer en voor de lange termijn. Zo dragen we gezamenlijk bij aan het wendbaarder en weerbaarder maken van jongeren, met toekomstgerichte opleidingen en de juiste vaardigheden voor de regionale arbeidsmarkt. Tegelijkertijd helpen we mkb-bedrijven met om- en bijscholing van medewerkers en stimuleren we innovatie. Zo pakken we samen de arbeidskrapte aan en dragen we bij aan de klimaatopgave.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant