Afbeelding

Herstel kerk gaat beginnen

Cultureel

WEESP - Het herstel van de fundering van de Laurentiuskerk aan de Herengracht gaat snel beginnen. De voorbereidingen zijn afgerond en vanaf volgende week start het eigenlijke werk, meldt eigenaar Cees van Vliet.

De vloer is onlangs weggehaald en keert terug in de brouwerij van Wispe die in de kerk gaat komen. De vergunning voor de transformatie van het kerkgebouw tot onder meer proefbrouwerij, appartementen en yogastudio is door de gemeente afgegeven, maar daar lopen nog enkele bezwaren tegen. "Dat is een zaak van de gemeente", zegt de ondernemer, die ondanks die bezwaren wel al begint met het dringend noodzakelijke funderingsherstel. Van Vliet laat weten dat de gehele fundering vernieuwd wordt. De vergunning voor het funderingsherstel is wel al definitief.

Rond de kerk komen hekken om het bouwterrein veilig af te schermen van de openbare weg. Op die hekken komen mooie plaatjes van Weesp en impressies van hoe het gaat worden. Van Vliet verwacht dat de kerk er over een jaar al heel mooi bij zal staan.

Van Vliet dient binnenkort ook de bouwvergunning in voor de torenspits. "Ik wil de toren geheel in oude luister herstellen, dus inclusief het groene kruis."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant