Afbeelding
Foto: Eric Struyk

Weesper Moppen lopen warm voor carnaval

Cultureel

WEESP - Carnavalsvereniging De Weesper Moppen maakt zich op voor het groot carnaval. De aftrap is aanstaande zaterdag om 11.11 uur in café De Heksenketel, daarna volgen vier dagen vol festiviteiten binnen en buiten Weesp.

De stadsprins van dit seizoen is Jan de Vierde, beter bekend als Jan Rebergen van Bistrot La Ruelle. Dat hij afgelopen november werd geïnstalleerd, verbaasde hem zelf misschien nog wel het meest.

"We hadden eigenlijk een andere prins, maar toen ik in oktober terugkeerde van vakantie hoorde ik dat deze persoon wegens ziekte verstek moest laten gaan", blikt Rebergen terug. Dus keek de Raad van Elf de horecaondernemer eens lief aan. "Tja, wat is een carnavalsvereniging zonder prins? Maar dan moet je dus wel van stel op sprong van alles regelen. Een pak, medailles, noem maar op. Dat ik bij de installatie als prins tevoorschijn kwam, was voor heel veel mensen een grote verrassing. Ik ben al eens Stadsprins geweest, had me voor dit jaar niet aangemeld en iedereen weet hoe druk ik ben met mijn eigen zaak. Maar de reacties waren heel leuk. Overal waar ik kwam werd ik gefeliciteerd."

Zaterdag is de sleuteloverhandigring in De Heksenketel. "De traditie is om dit op het stadhuis met de burgemeester te doen, maar daarvoor waren we dit jaar helaas te laat met de aanvraag. Waarschijnlijk gaat de prinses van vorig jaar de sleutel aan mij overhandigen." De prinses waar Jan de Vierde het over heeft, is Josephine Rebergen, in het dagelijks leven zijn lieftallige echtgenote en zakenpartner. "Dus dat wordt nog wat met de speech. Normaal steek je daarin de draak met de ander, maar met het oog op ons huwelijk is het misschien beter als ik me een beetje inhoud."

Zaterdagavond is er vanaf 20.00 uur een gekostumeerd bal in La Ruelle. Zondag wordt vanaf 20.30 uur het Moppenbal gehouden, ook in La Ruelle. Maandag 12 februari gaat de vereniging met de trein naar Oeteldonk (Den Bosch) en dinsdag 13 februari wordt het carnavalsweekend om 20.30 uur afgesloten met haringhappen. Op alle thuisavonden verzorgen DJ Eric en de Vechtbloazers de muziek. Prins Jan: "In Oeteldonk staan we er altijd versteld van hoeveel Weespers we tegenkomen. Wij nodigen deze mensen uit om ook eens een avond bij ons carnaval te vieren. Iedereen is welkom, de toegang is op alle avonden gratis."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant