De Vuurlinie is niet meer weg te denken uit Weesp.
De Vuurlinie is niet meer weg te denken uit Weesp. Foto: WeesperNieuws

De Vuurlinie blijft behouden voor Weesp

Evenementen

WEESP – De Vuurlinie, het varende promotiehuisje op de Vecht, blijft ook volgend jaar behouden voor Weesp. Afgelopen jaar is gekeken of er nog toekomst is voor De Vuurlinie in Weesp en dat is zeker het geval. 

De Vuurlinie maakt zaterdag, net als vorig jaar, deel uit van de feestelijkheden rond de intocht van Sinterklaas. Aansluitend wordt het markante vaartuig, dat helemaal bij Weesp is gaan horen, feestelijk verlicht afgemeerd bij de Schalkse aan de Ossenmarkt. 

Aan het begin van het zomerseizoen was het de vraag of de Vuurlinie behouden zou blijven voor Weesp, maar nu, een paar maanden verder, kunnen we vaststellen dat er een goed jaar is gedraaid. Dat is te danken aan de vrijwillige schippers, onder wie Dirk Dekkers, de voormalige eigenaar van Dansschool Dekkers die jarenlang in Zuid-Afrika heeft gewoond maar nu weer terug is in Weesp.
Ook in de winter is de Vuurlinie te boeken voor vaartochtjes over de Vecht. Goed te weten: De Vuurlinie vaart zonder winstoogmerk. Na aftrek van alle kosten wordt het geld dat binnenkomt, besteed aan een leuke activiteit voor Weesp of er wordt een evenement mee gesponsord.

Intocht

De intocht van Sinterklaas is zaterdag 18 november. Vanaf 14.15 uur worden wachtende kinderen en ouders getrakteerd op verschillende optredens. Nadat de Sint rond 14.30 uur voet aan wal heeft gezet, maakt de goedheiligman vervolgens een ronde door het centrum van Weesp.

Boekingen van De Vuurlinie kunnen via de website www.VuurlinieWeesp.nl. Voor meer informatie: 06-11375541 (Ronald Willemsen).


De Vuurlinie hoort ook in de wintermaanden bij Weesp.


Zaterdag treedt een dansgroep van Dansstudio Van Harten op bij de intocht van Sinterklaas.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant