Deel |V van de 'Geschiedenis van Weesp' door Aukje en Gjalt Zondergeld.
Deel |V van de 'Geschiedenis van Weesp' door Aukje en Gjalt Zondergeld. Foto: Aangeleverd

Boekpresentatie ‘Geschiedenis van Weesp Deel IV’

Historie

WEESP - De auteurs Gjalt en Aukje Zondergeld-Hamer presenteren in de synagoge het boek ‘Geschiedenis van Weesp Deel IV’ over de jaren 2000-2022. ‘De laatste zelfstandige jaren’ in samenwerking met boekhandel PeZZi PaZZi.

De presentatie is op 19 oktober om 16.00 uur en wordt gevolg door een signeersessie en een hapje en en drankje.

In 1990 verscheen de ‘Geschiedenis van Weesp Deel |’, van prehistorie tot de moderne tijd, geschreven door Aukje Zondergeld en geroemd als het standaardwerk over de stad Weesp. Dit boek ging tot het jaar 1850.

In de afgelopen jaren heeft ze samen met haar man Gjalt Zondergeld gewerkt aan een vervolg op dit eerste deel dat de periode van 1850 tot 1945 behandelt. Dit boek, ‘Geschiedenis van Weesp Deel I|’ beschrijft de ontwikkelingen in Weesp in drie delen; de Industriële Revolutie en de Eerste Wereldoorlog, de tijd tussen de beide wereldoorlogen en de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis van Weesp deel III beslaat de periode 1945-2000, en dan nu dus deel |V over Weesp van de schrijvers Zondergeld over de laatste jaren van Weesp als zelfstandige gemeente.

Het is het sluitstuk van de uitgebreide serie over Weesp van het echtpaar Zondergeld over de recente Weesper geschiedenis tot aan de fusie met Amsterdam 26 maart 2022.

Je kunt je aanmelden voor de presentatie via info@pezzipazzi.nl of ga even langs in de winkel, Slijkstraat 46. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant