Foto's of documenten zijn welkom bij het Stadsarchief.
Foto's of documenten zijn welkom bij het Stadsarchief. Foto: Stadsarchief gemeente Amsterdam

Archiefspreekuur: heb jij archiefmateriaal voor het Stadsarchief?

Historie

WEESP - Bezit je originele documenten, foto’s of ander materiaal die je zou willen overdragen aan het Stadsarchief? Bezoek dan het spreekuur van het Stadsarchief.

Het Stadsarchief Amsterdam, voorheen gemeentearchief Amsterdam, beheert archiefmateriaal met betrekking tot de geschiedenis van de steden Amsterdam en Weesp, de inwoners van de gemeente Amsterdam, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen en bevat bijna 750 jaar aan documenten, persoonsgegevens, beelden en verhalen.

Iedere eerste dinsdag van de maand vindt het Archiefspreekuur plaats van 14.00-16.00 uur. De data voor 2024 zijn: 2 april, 7 mei, 4 juni, 2 juli, 6 augustus, 3 september, 1 oktober, 5 november, 3 december. Meld je van te voren aan voor het spreekuur via het emailadres: verwerving.saa@amsterdam.nl. Je krijgt dan een tijdslot toegewezen van een half uur tussen 14:00-16:00 uur.

Niet alleen de papieren documenten zijn interessant voor het archief, maar bijvoorbeeld ook digitale bestanden (websites), foto’s, reclamemateriaal et cetera. Heb je vragen over het verwervingsbeleid, mail dan naar verwerving.saa@amsterdam.nl..

Bezoek- en Contactgegevens

Het archief is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 -17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 - 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de studiezaal en het informatiecentrum gesloten.

Het adres is Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam. Telefonisch bereikbaar op 020-251 1511 van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 -15.00 uur.
E-mail: stads­ar­chief@am­ster­dam.nl

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant