De Spaanse actrice Penélope Cruz speelt een hoofdrol in de film L'Immensita.
De Spaanse actrice Penélope Cruz speelt een hoofdrol in de film L'Immensita. Foto: Aangeleverd

De film L’Immensità speelt in de City of Wesopa

Kunst & cultuur

L’Immensità is  een echte Italiaanse dramafilm vol met temperament. Donderdag 29 juni sprankelt de Spaanse Penélope Cruz op het doek van Wesopa in L’Immensità. Naast Cruz speelt het jonge natuurtalent Luana Giuliani als haar 12-jarige dochter. 

De film speelt zich af in het Rome van de jaren ’70 en toont het ongelukkige huwelijk van Clara en Felice. Clara is een jonge moeder van drie kinderen die het beste van het leven tracht te maken. Ze is altijd goedgezind en probeert haar kinderen alles te geven wat ze maar kan. De vader des huizes is helaas een lompe bruut. Hij bedriegt en mishandelt zijn vrouw en doet dat onder de ogen van de kinderen. Dochter Adriana kijkt met lede ogen toe hoe de relatie tussen haar ouders steeds slechter gaat. Tegelijkertijd worstelt ze zelf met haar identiteit, want ze zou zelf liever een jongen zijn. De vader weet niet wat hij daarmee aan moet en stoot zijn dochter af.

L’Immensità laat zich omschrijven als een sprankelende komedie die balanceert tussen het Italiaanse neorealisme en de Italiaanse komedie, waar bijvoorbeeld Ettore Scola zo goed in was. De film levert cinema om van te smullen met voortreffelijk acteerwerk, ook al zijn het verhalen van mensen die hunkeren naar een beter en ander leven. De regie is van regie Emanuele Crialese.

Donderdag 29 juni om 20.00 uur in Wesopa. Kaartjes 9,50 euro via de website van Wesopa

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant