Afbeelding

Muiden wil polder niet afstaan

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

 

Muiden wil dat de Bloemendalerpolder bij de gemeente blijft horen. Minister Donner heeft vorige week het wetsvoorstel voor de gemeentelijke herindeling naar de Tweede Kamer gestuurd, en stuurt aan op een fusie tussen Muiden, Naarden en Bussum (de G3-variant). Weesp blijft zelfstandig en krijgt als compensatie de grond in de Bloemendalerpolder.

Volgens burgemeester Marleen de Pater is het echter wenselijk dat de hele gemeente Muiden wordt meegenomen in het fusieproces, en daar hoort ook de polder bij. Volgens De Pater is er nog genoeg ruimte bij de Tweede Kamerfracties om hierover te praten. In de Bloemendalerpolder moeten in de toekomst honderden nieuwe woningen komen.

In Bussum klinken ook kritische geluiden op het voorstel van Donner. Burgemeester Schoenmaker van Bussum laat weten dat hij blij is dat de GV4-variant van Muiden, Bussum, Naarden en Weesp van tafel is, maar dat het wel allemaal iets te snel gaat. De gemeente wil eerst uitzoeken wat de risico’s zijn van een fusie met Muiden. Naarden is blij met de fusie van de drie gemeenten zonder Weesp. De G3-variant is al maanden de wens van het Naardense bestuur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant