Afbeelding

VVD Muiden wil groene polder

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

De Muidense VVD gaat volgende week vrijdag tijdens de hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de fusie alles op alles zetten om de Bloemendalerpolder bij de gemeente Muiden te houden. Minister Donner stuurt aan op een fusie tussen Muiden, Naarden en Bussum (de G3-variant). Weesp blijft zelfstandig en moet als compensatie de grond in de Bloemendalerpolder krijgen. “Als je de polder niet wil verzieken dan moet je hem bij Muiden laten”, aldus VVD-fractievoorzitter Erik Pieter Vlaanderen dinsdag op Radio Weesp.

Volgens Vlaanderen behoort de polder tot de ecologische hoofdstructuur van Nederland. Die groene buffer loopt van de Afsluitdijk tot aan de Biesbosch. Daarom is het volgens hem meer dan belangrijk dat de polder groen blijft. “Weesp mag op hun eigen kwart van de polder bouwen wat ze willen, maar aan de kant van Muiden moet het groen blijven.”

“Dit is een krachtmeting tussen Muiden en minister Donner, we gaan kijken wie er sterker is. Ik denk dat de Tweede Kamer uiteindelijk gaat kiezen voor de natuur. Dan gaat de bebouwing niet door en blijft de polder groen”, aldus Vlaanderen. 

Erik Pieter Vlaanderen
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant