Leert, hiertoe vermaand, de rechtvaardigheid kennen
Leert, hiertoe vermaand, de rechtvaardigheid kennen

Kans groot dat raad bezwaar Rahmouni afwijst

Algemeen Dossier: Samir Rahmouni uit raad gezet

WEESP – De kans is groot dat de gemeenteraad maandag het beroep van Samir Rahmouni afwijst. Dat blijkt uit een inventarisatie van het WeesperNieuws. Regels zijn regels, daar komt het bij de meeste fractievoorzitters op neer.

Bij de WSP is de meeste twijfel te proeven. Binnen de PvdA en D66 wordt verschillend over de kwestie gedacht. Niet-raadsleden uit die partijen sympathiseren met Rahmouni, maar de raadsfracties denken er mogelijk anders over.

Rahmouni koestert weinig hoop. Hij voelde zich bij de vergadering van afgelopen donderdag volledig genegeerd door zijn collega-raadsleden. “Ik snap dat ze inhoudelijk niet met mij over de zaak willen spreken. Maar niet één van hen vraagt ook maar even hoe het met mij gaat. Dat voelt voor mij als een grotere vernedering dan het detectiverapport.”

Als de raad Rahmouni laat vallen, stapt hij naar de Raad van State.

Rahmouni dreigt uit de gemeenteraad gezet te worden omdat hij niet in Weesp zou wonen. Een rapport van Hoffmann Bedrijfsrecherche ligt daaraan ten grondslag. Met de Kieswet in de hand zegt burgemeester Horseling niets anders te kunnen doen dan Rahmouni’s zetel vervallen te laten verklaren. Rahmouni tekent daar bezwaar tegen aan, waar de gemeenteraad zich maandag over moet uitspreken.
 

Zie ook onze eerdere berichten in het dossier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant