Afbeelding

Stemming over fusie wordt waarschijnlijk doorgeschoven

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - Het is aannemelijk dat de stemming over de fusie morgen wordt opgeschoven tot na de verkiezingen. Er lijken geen verschuivingen in de stemverhoudingen van de Tweede Kamer. Hoofdrolspelers VVD en ChristenUnie zijn niet van plan het wetsvoorstel voor de GV4-fusie te steunen.

Op tafel ligt alleen nog maar het wetsvoorstel voor de GV4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. De GV3-variant (zonder Weesp) werd vorige week door de Kamer verworpen. Daarop besloten de Kamerleden een week de tijd te nemen om te kijken of ze voldoende steun konden krijgen voor de GV4. Dat lijkt niet het geval.

Naast VVD en ChristenUnie verwacht ook PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen dat de stemming over het wetsvoorstel wordt verschoven: "Er wordt dan donderdag over de moeilijke kwestie gesproken in de procedurevergadering. Daarin bekijkt de Kamer de behandeling van wetsvoorstellen." 

Als er pas na de verkiezingen over de kwestie wordt gestemd, is dat op zijn vroegst in het najaar. De verkiezingen zijn op 12 september. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant