Afbeelding

Dichte spoorbrug kost Weesp en Muiden miljoenen

Algemeen

WEESP - Als de spoorbrug bij Weesp op slot gaat, loopt Weesp handenvol geld mis. Dat heeft de gemeente samen met buurgemeenten Muiden en Stichtse Vecht laten uitzoeken. Op termijn kan de schade voor deze drie gemeenten samen oplopen tot 2,3 miljoen euro per jaar.

Het nieuwe rapport biedt Weesp een extra handvat in de lobby voor een spoortunnel. Weesp aast al langer op ondertunneling van het spoor. De spoorbrug is namelijk al jaren een probleem. De brug moet open om boten door te laten, maar dit belemmert de dienstregeling van de treinen.

Steeds vaker wordt daarom geopperd dat de brug overdag op slot moet. Het gevolg daarvan zou zijn dat Weesp voor waterrecreanten minder goed bereikbaar wordt.

Minder toerisme betekent onder meer minder omzet in de winkels en de horeca en een minder gezellige sfeer in het centrum. Al met al kan Weesp dat veel geld kosten. Een spoortunnel zou de oplossing zijn en meteen een landelijk knelpunt oplossen, stelt de gemeente.

Zo'n tunnel gaat 250 miljoen euro kosten. Een groot bedrag, beaamt Weesp, maar de Ymeer-verbinding kost zelfs 4 miljard euro. Ondertunneling maakt Weesp bovendien juist meer aantrekkelijk voor boten en dat levert dus ook weer meer geld op. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant