Afbeelding

Huurders maken bezwaar tegen fusie Woningbouw

Algemeen Dossier: Wonen in Weesp

WEESP - Boze huurders hebben bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bezwaar aangetekend tegen de voorgenomen fusie van de Woningbouw. Die wil samengaan met het Amsterdamse Ymere. 

De huurders vinden het niet kunnen dat de Woningbouw (ongeveer 4.000 huizen) wordt opgeslokt door Ymere (80.000 huizen). Ook stellen de huurders dat de Woningbouw een vereniging is en dat alleen via een algemene ledenvergadering kan worden besloten over een eventuele fusie.

Woningbouw-directeur Jan Turenhout kan zich niet vinden in de kritiek: "Het klopt dat de Woningbouw een vereniging is, maar de ledenraad is bevoegd om dit soort beslissingen te nemen. Die is nauw bij het proces betrokken." Dat de Woningbouw wordt opgeslokt door Ymere is volgens hem gebaseerd op angst. "Het lokale aspect blijft behouden bij een fusie met Ymere. Alleen zouden we het simpelweg in de toekomst niet redden. "

Hij benadrukt dat de Woningbouw voorlopig alleen nog maar van plan is om te fuseren. Het is nog niet zeker en daarom ook nog niet bij het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant