Een Action op de Hogeweyselaan lijkt onhaalbaar te worden.
Een Action op de Hogeweyselaan lijkt onhaalbaar te worden.

Idee: Action in nieuw winkelcentrum aan de Achtergracht

Algemeen Dossier: Megastore Action Weesp

WEESP - Het zou een optie kunnen zijn dat bij de herontwikkeling van het winkelcentrum op de Achtergracht wordt gekeken of er ruimte is voor een winkel van de Action. Een winkel op de Hogeweyselaan openen, zoals de gemeente en Action willen, lijkt maar niet te lukken.

Dat vertelde verantwoordelijk wethouder Christian Zierleyn vrijdag op Radio Weesp. "Een Action is nog ver weg." 

Vorige week gaf de Regionale Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland Zuid (RAC) een negatief advies over de vestiging van een grote Action op bedrijventerrein Noord. "Daar zijn we het niet mee eens. Er is gerekend met cijfers die ons niet bekend voorkomen. Dat zijn we aan het bestuderen", aldus Zierleyn.

Voor de komst van een grote vestiging van de Action moet aan de provincie Noord-Holland toestemming worden gevraagd. Die wil zo in de hand houden dat gemeenten elkaar niet gaan beconcurreren met grote winkels. Het advies van de RAC is daarin zwaarwegend.

Er is met de Action ook gekeken naar een vestiging in de binnenstad, maar alle beschikbare winkelruimtes zijn te klein. "We hebben daarom het idee geopperd om de Action te betrekken bij de herontwikkeling van het Albert Heijn-terrein aan de Achtergracht", zo vertelde de wethouder.

Maar dat is toekomstmuziek: de herontwikkeling van de Achtergracht verkeert ook in een moeilijke fase

Wethouder Christian Zierleyn buigt zich nog over negatief advies Action.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant